Agenda


Vanaf heden worden met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM, de overheidsmaatregelen en het beleid van de universiteit Utrecht weer activiteiten van Ad Informandum georganiseerd. Scrol naar beneden voor uitgebreide informatie over onze activiteiten!

 

April

  • 16 april Eerstejaars borrel vanaf 15.00 uur
  • 26 april Webinar bewijsrecht vanaf 15:00 uur
  • 29 april Pleittraining XVG vanaf 19.00 uur

  


Eerstejaars BorrelWat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar:

Wanneer:

Aanmelden:

16 april staat de alweer de 2de eerstejaarsactiviteit op de planning! Ben jij na de tentamens wel toe aan wat ontspanning? Kom dan vrijdag vanaf 15 uur in een tweetal meedoen met een aantal leuke spelletjes in het park (locatie wordt later bekend).  

Ad Informandum vindt het erg belangrijk dat iedereen zich op deze activiteit aan de huidige maatregelen houdt. De activiteit vindt plaats in tweetallen en ook tot deze persoon moet voldoende afstand worden gehouden! Voor de activiteit zullen wij natuurlijk nogmaals de regels met jullie doornemen. 

Deze borrel gaat helaas alleen door bij goed weer maar dit laten wij natuurlijk op tijd weten. Inschrijven kan via de link in de bio. Opgeven kan ook als tweetal, geef dit dan aan in de docs!

 

 

 

 

 

Park (locatie wordt later bekend)

16 april vanaf 15.00 uur

Klik hier

 

 Webinar bewijsrecht


Wat:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar: 

Wanneer:

Aanmelden:

Lieve leden,

 

Robert Horselenberg zal de webinar voor de maand april verzorgen. Hij is als rechtspsycholoog verbonden aan de Universiteit van Maastricht en heeft zijn proefschrift geschreven over valse herinneringen en valse bekentenissen. Ook is hij vele malen opgeroepen als getuige-deskundige over onderwerpen als herkenningen, volwassen getuigenverhoren, verdachtenverhoren en verklaringen van kinderen of volwassenen met verstandelijke beperkingen. 

Bij deze webinar zal dan ook aandacht worden besteed aan het bewijsrecht vanuit een rechtspsychologische kant. Hierbij zal worden ingegaan op wat nu juist ‘sterk’ bewijs is, hoe ver opsporingsambtenaren mogen gaan om bewijs te vergaren en hoe opsporingsambtenaren een onschuldige verdachte kunnen bewegen tot het afleggen van een bekennende verklaring. Aan de hand van meerdere casus zal duidelijk worden gemaakt dat een benadering van het bewijs vanuit een rechtspsychologische kant de betrouwbaarheid ten goede zal komen.  Al met al beloofd het een zeer interessante middag te worden. Heb je nu al een vraag voor Robert Horselenberg? Laat het ons dan vooral weten! 

 

 

MS Teams

26 april om 15:00

Klik hierPleittraining XVGWat:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer:

Waar:

Aanmelden

Donderdag 29 april van 19:00 tot 21:00 zal alweer de één na laatste

pleittraining van het studiejaar plaatsvinden. Ditmaal verzorgt door Mr. Ronald van der Graaf en Mr. Leon de Lange, werkzaam bij XVG-advocaten. Beide advocaten beschikken over ruime praktijkervaring binnen het strafrecht en zijn onder andere gespecialiseerd in cassatieprocedures. 

 

Deze pleittraining zal in het teken staan van de dupliek en de repliek. Doormiddel van een casus die vooraf beschikbaar wordt gesteld zal de training in de vorm van een oefenrechtbank plaatsvinden. Hierbij sta jij of aan de kant van de officier of aan de kant van de advocaat. De advocaten zullen de hoedanigheid van de rechter aannemen en aan het einde tips en tricks meegeven. Van belang is dus een goede voorbereiding. Op deze wijze kun je namelijk de beste feedback ontvangen! Natuurlijk is er ook genoeg ruimte voor vragen aan het einde van de pleittraining wanneer er nog verschillende advocaten van XVG zullen aansluiten!

 

Twijfel je nog of pleiten iets voor jou is? Dan kun je ook alleen kijken, hiervoor zijn slechts een beperkt aantal plekken voor. 

Daarnaast is er nog steeds de mogelijkheid om een certificaat te behalen bij het volgen van een bepaald aantal pleittrainingen. 

 

Ben jij ook nieuwsgierig hoe je je het beste kan voorbereiden op een dupliek of een repliek? Schrijf je dan snel in!

 

29 april vanaf 19.00 uur

MS Teams

Klik hier