Agenda


Vanaf heden worden met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM, de overheidsmaatregelen en het beleid van de universiteit Utrecht weer activiteiten van Ad Informandum georganiseerd. Scrol naar beneden voor uitgebreide informatie over onze activiteiten!

 

Mei

 • 10 mei: Online Kantoorbezoek bij Allen & Overy van 15.00 tot circa 17.00 uur
 • 12 mei: Eerste editie lezingenreeks: When They See Us 
 • 19 mei: Tweede editie lezingenreeks: When They See Us
 • 20 mei: Pleittraining Jaap-Willem Roozemond 
 • 26 mei: Kroegcollege over Drill rap door Robby Roks vanaf 19.00 uur 

Juni

 • 1 juni: Rechtbankbezoek eerstejaars
 • 2 juni: Derde editie lezingenreeks: When They See Us
 • 9 juni: Lezing cybercriminaliteit door Michael Berndsen
 • 9 juni: Vierde editie lezingenreeks: When They See Us 
 • 10 juni: Rechtbankbezoek eerstejaars
 • 24 juni Alumnidiner 

September

 • 23 september: Symposium 'De nieuwe zedenwet'

Oktober

 • 1 oktober: Lustrum Gala

  


Kantoorbezoek Allen & OveryWat:

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer:

Waar: 

Aanmelden 

Ad Informandum organiseert samen met Allen & Overy op 10 mei van 15.00 uur tot 17.00 uur een online kantoorbezoek!

Dit evenement zal in het teken staan van de ins & outs het kantoor zelf en waar zij zich verder mee bezig houden.

Heb jij prangende vragen voor de advocaten die hier werken en wil je meer leren over de juridische praktijk bij een groot kantoor? Meld je dan aan en we zien je snel!

 

10 mei van 15.00 uur tot 17.00 uur

Online via MS Teams

Hier

 

 

 

 Lezingenreeks: When They See UsWat:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer:

 

 

 

Waar:

Aanmelden:

Ad Informandum en het Willem Pompe Instituut organiseren samen een lezingenreeks aan de hand van de Netflix serie: When They See Us. In deze miniserie over de Central Park Jogger zaak komen per aflevering verschillende interessante onderwerpen en vraagstukken aan bod.

Elke week wordt van jou verwacht dat je een aflevering kijkt van de serie. Tijdens de lezing laten wij dan experts aan het woord over de onderwerpen die voor die aflevering relevant zijn en hoe deze in de Nederlandse strafrechtpraktijk in zijn werk gaan. Denk aan onderwerpen zoals jeugdstrafrecht, nemo teneur en resocialisatie!

 

Specifieke vragen die jou nu al te binnen schieten kun je van tevoren achterlaten!

 

De lezingenreeks vindt plaats op 12 mei, 19 mei, 2 juni en 9 juni. Het is niet vereist dat je alle data aanwezig bent, maar dat is natuurlijk wel zo leuk.

 

MS Teams

Klik hierPleittraining Jaap-Willem RoozemondWat:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer:

Waar:

Aanmelden:

Donderdag 20 mei is het dan zover, de laatste pleittraining van dit academisch jaar, gegeven door niemand minder dan Mr. Jaap-Willem Roozemond van RDH-advocaten. De locatie (fysiek/online) en de tijd zullen later bekend gemaakt worden.

 

Mr. Jaap-Willem Roozemond is al bijna 20 jaar advocaat en is gespecialiseerd in zowel het (bijzondere) strafrecht als het bestuursstrafrecht en heeft zo ook de nodige ervaring opgedaan. Zo heeft hij onder andere cliënten bijgestaan voor het Europese Hof voor de Rechten van de Mens en is hij betrokken bij zaken waarbij politieke idealen een hoofdrol spelen. 

 

Hoe zal de pleittraining eruitzien? Allereerst zal de heer Roozemond vertellen over zijn loopbaan als advocaat. Vervolgens zal er in groepjes een requisitoir of een pleidooi worden opgesteld aan de hand van een reële casus waarnaar deze zullen voorgedragen in de vorm van een oefenrechtbank. Aan het einde hiervan zal de heer Roozemond tips en tricks geven en zal er natuurlijk nog gelegenheid zijn om jouw prangende vragen te stellen. 

 

Daarbij komt dat dit je laatste kans is om aan de benodigde aantal pleittrainingen te komen voor een certificaat!

 

Wil jij dit academisch jaar goed afsluiten met deze interessante pleittraining? Meld je dan snel aan  want plekken zijn beperkt!

 

 

20 mei

N.t.b.

Klik hier

 Rechtbankbezoek eerstejaarsWat:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer: 

Waar: 

Aanmelden:

Alleen voor eerstejaarsstudenten

 

Het eerste jaar van jullie studie zit er alweer bijna op en dat zonder een bezoek aan een rechtbank. Wat normaal onderdeel is van het vak Inleiding Strafrecht heeft dit jaar helaas niet kunnen plaatsvinden vanwege COVID-19. Daarom organiseert Ad Informandum twee fysieke activiteiten om jullie te laten zien hoe het is om een echte zaak bij te wonen! Op 1 en 10 juni kunnen 30 studenten op Janskerkhof samen kijken naar een live-stream van de Rechtbank Midden-Nederland. Let op: deze stream is alleen beschikbaar op Janskerkhof en kan dus niet later worden terug gekeken. Inschrijven kan slechts voor één van de twee data. Doe dit snel wat vol = vol ⚖️

 

Ps: Deze activiteit is fysiek en daarom is iedereen verplicht zich aan de Corona maatregelen te houden. Heb je klachten? Blijf dan thuis en meldt je af door een mailtje te sturen naar commsociaal@adinformandum.nl. Op Janskerkhof dient iedereen de looproutes te volgen en ten alle tijden voldoende afstand te houden!

 

1 en 10 juni a.s.

Janskerkhof 2-3 

Klik hier 

 Lezing CybercriminaliteitWat:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer

Waar

Aanmelden

In een tijd waarin een laptops, IPads en de mobiele telefoon niet meer zijn weg te denken is er een  belangrijk rechtsgebied dat tijdens de studie onderbelicht blijft. Dit is cybercriminaliteit. Hetgeen momenteel alleen maar belangrijker wordt nu iedereen vanuit huis moet werken.

 

Op woensdag 9 juni van 17.15 tot 19.00 uur komt Michael Berndsen voormalig bestuurslid bij Ad Informandum en advocaat bij Meijerns Canatan Advocaten een lezing geven over cybercriminaliteit.

Tijdens de lezing zullen enkele onderwerpen voorbijkomen zoals hacken, preventiesoftware, opsporing, etc. Ook is er de gelegenheid tot het stellen van vragen. Heb je vooraf al een vraag, geef dit dan vooral aan in de Google Forms!

 

De laatste activiteit georganiseerd door de Excursiecommissie zal fysiek plaatsvinden op Jankskerkof 15a. Schrijf je snel in en tot dan!

 

Woensdag  9 juni van 17.15-19.00 uur 

JK 15a

Klik hierSyposium: De nieuwe zedenwet


Wat:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer

Waar

Aanmelden

Hierbij de aankondiging van Symposium 3, welke zal gaan over de nieuwe zedenwet van minister Grapperhaus! Deze wet heeft voornamelijk ten doel om effectiever te kunnen optreden tegen onvrijwillige seks. Nu is daar alleen nog het delict 'verkrachting' voor, waarbij is gebleken dat er voor het OM vaak bewijsproblemen opspelen. De nieuwe zedenwet introduceert een nieuw delict waarin hogere eisen worden gesteld aan het  vertrouwen dat iemand instemt met het hebben van seks. 

 

Anders dan gebruikelijk zal Symposium 3 pas na de zomervakantie plaatsvinden. Dit heeft er enerzijds mee te maken dat het wetsvoorstel waar het symposium over zal gaan, pas in de zomervakantie definitief wordt. Mede in overleg met de sprekers is besloten dat de behandeling van dit thema het beste tot zijn recht komt als de nieuwe wet zijn definitieve versie heeft. Daarnaast zal er naar verwachting na de zomer meer mogelijk zijn omtrent fysieke aanwezigheid bij dergelijke evenementen. 

 

23 september a.s. (niet 21 zoals op de poster vermeld wordt)

Lutherse kerk, Hamburgstraat 9, 3512 NN Utrecht

Klik hier