Foto's 2021-2022


Workshop: Integrand

23 februari 2022

Twee enthousiaste werknemers hebben ons verteld over hoe je het beste je CV kan opstellen zodat je opvalt bij recruiters. Zo is het bijvoorbeeld slim om per baan of activiteit te vermelden hoeveel uur per week je daaraan besteed hebt. Verder hebben we het gehad over een professioneel LinkedIn-profiel en een gestructureerde motivatiebrief. Tot slot hebben we veel geleerd over het sollicitatiegesprek. Zo weten we nu wat de veel voorkomende vragen zijn en hoe je deze het beste kunt beantwoorden. Zoals je kunt lezen was het een hele leerzame workshop!

Driehoekslezing

15 februari 2022

In het Academiegebouw vond de jaarlijkse driehoekslezing plaats, georganiseerd door studieverenigingen Molengraaff dispuut, Vevanos en door ons Ad Informandum. Dit jaar stond de driehoekslezing in het teken van de digitalisering van het rechtssysteem, 'van kantoor naar de keukentafel'. Aan de hand van drie verschillende sprekers uit de drie verschillende hoeken werd dit thema behandeld. De avond werd ingeleid door de vaste dagvoorzitter Jan Biemans. Vervolgens kwam de eerste spreker aan het woord, namelijk Polo van der Putt. Hij vertelde de deelnemers meer over digitale contracten en over de letterlijke vertalingen van 'digitale contracten'. Daarna kwam Günther Rensen aan het woord om meer te vertellen over nieuwe aankomende richtlijnen/wetsvoorstellen voor de digitale oprichting van een bv. Tot slot sloot de strafrechtelijke spreker, Michael Berndsen de avond af met een heel interessant verhaal over cybercrime. Hij gaf een inkijkje in de toenemende cybercriminaliteit en hoe dit kan worden opgespoord. Al met al een zeer geslaagde en interessante avond.Pubquiz

9 februari 2022

Eindelijk konden we weer fysiek een borrel houden!! In de Ierse pub kwamen we samen om een pubquiz te houden. Er werden hier heel wat pitchers en af en toe een Guinness bij besteld. Er waren onder andere vragen over drank & drugs, pastasoorten en ons stadsie. Ook een categorie over (straf)recht kon natuurlijk niet ontbreken. Nogmaals gefeliciteerd voor de winnaars en we hopen dat jullie van de prijs genoten hebben! Wij vonden het in ieder geval een hele gezellige avond :)


Webinar: Jeugdcriminaliteit

13 januari 2022

Tijdens de webinar heeft Jessica Asscher ons van alles vertelt over jeugdcriminaliteit. De meesten van ons hebben de dans kunnen ontspringen en zijn goed terecht gekomen hier op de universiteit en de vereniging. Volgens Jessica Asscher zorgt deze stabiliteit en de sociale contacten die wij daaruit genieten ervoor dat wij niet zo snel het criminele pad op gaan. De meeste jeugddelinquenten kennen dit niet en daarom is het des te meer belangrijk dat er meer aandacht komt voor hen. Jessica Asscher heeft ons op de hoogte gebracht van de laatste onderzoeken naar jeugdcriminaliteit. Het was al met al heel erg leerzaam!Workshop: Van Boom Advocaten

16 december 2021

Dit keer werd de workshop gegeven door Justus Reisinger van Van Boom advocaten. Het was een erg leuke en leerzame workshop waarbij meer werd verteld over het kantoor, een aantal zaken van meneer Reisinger en waarin tips werden gegeven over hoe een goed pleidooi in elkaar zit. Ook hebben de deelnemers samen aan een winkeldiefstalcasus gewerkt en die voor Justus Reisinger gepleit. Het was een erg interessante casus die was gebaseerd op een echte zaak van Justus. Een goede oefening om zowel te oefenen op je pleitskills als de inhoud van de casus te beargumenteren. Het was een mooie opkomst van eerstejaars- tot masterstudenten.


Symposium: Tbs en de omvangrijke invloed van de media

9 december 2021

Vier sprekers en voorzitter Esther Nauta zorgden voor een heel interessante avond. De avond begon met een inkijkje in de werkzaamheden en inzichten van strafrechtadvocaat Jan-Jesse Lieftink. Vervolgens schetste oud-strafrechter Yvo van Kuijck aan de hand van een aantal stellingen een wat meer juridisch kader rondom tbs en vertelde hij wat de media hiermee doet. Na een korte pauze vertelden medewerkers van tbs-kliniek Van der Hoeven hun ervaringen en verhaal rondom tbs en de media. Tot slot leidde de voorzitter van de avond, Esther Nauta, de laatste discussie waarbij er enthousiast vragen werden gesteld vanuit het publiek. Al met al een zeer geslaagd symposium!Lezing: Human rights of the Uyghurs

30 november 2021

Samen met Urios werd er een lezing verzorgd over de mensenrechtenschendingen van de Oeigoeren. De lezing werd verzorgd door Julius Schrijvers. Hij is werkzaam bij Amnesty International en heeft zelf ook enige tijd doorgebracht in China. Tijdens de lezing heeft hij uitgebreid verteld hoe deze ervaring was. Ook heeft hij verschillende onderzoeken belicht. Maar nog het belangrijkste wat hij heeft aangekaart zijn de acties die wij zelf kunnen ondernemen tegen de situatie omtrent de Oeigoeren. Al met al was het een zeer leerzame en interessante lezing!


Lezing Rechter-Commissaris

23 november 2021

Rechter-commissaris Roline van Zeijst- Repelaer van Driel heeft ons tijdens deze lezing van alles verteld over haar werk. Erg opvallend was de betrokkenheid van de R-C bij het daadwerkelijke onderzoek. Zij vertelde dat ze meegaat met de arrestatieteams en de huiszoekingen begeleid. Daarnaast is het elke ochtend weer een verassing hoe je dag eruit zal zien. Een erg dynamische baan dus!Workshop BTS Advocaten

21 oktober 2021

Laura ter Steeg en Dino Bektesevic gaven de eerste workshop van het jaar. Zij hebben ons allee ins en outs over het dagelijkse leven van een advocaat verteld. Daarna hebben de leden uitleg gekregen over het schrijven van een goed pleidooi waarnaar er ook daadwerkelijk gepleit is. Het was ontzettend leerzaam!


Open Borrel

13 oktober 2021

Eindelijk was het weer zover! De eerste borrel sinds een lange tijd bij 't Pandje. Onder het genot van een lekker biertje of wijntje hebben de leden kennis kunnen maken met elkaar. Een beter begin van het jaar had het niet kunnen zijn!