Criminal Minds

Op woensdag 5 oktober organiseert de studievereniging voor het Utrecht Law College, ULC Sirius, in samenwerking met ULC Tilia en Ad Informandum Criminal Minds. Op de plenaire opening zullen Gerrit van der Burg (voorzitter College P&G OM) en Johan Bac (Algemeen Directeur Reclassering Nederland) met studenten in gesprek gaan over ‘de twee gezichten van het Nederlands strafrecht: repressie en resocialisatie’. Dit gesprek wordt geleid door Joep Lindeman van de UU.

Tijdens dit evenement zullen twee gezichten van het strafrecht naar voren komen: repressie en resocialisatie. De inloop begint om 15:15 bij de Utrechtse Muziekschool op Domplein 4. We beginnen met een plenaire lezing door Gerrit van der Burg en Johan Bac. Tijdens deze lezing worden vragen beantwoord die zijn ingestuurd door studenten, zodat het een interactieve lezing wordt. Vergeet daarom niet om bij je aanmelding een vraag over het strafrecht in te sturen. Wie weet wordt jouw vraag wel besproken. 

Na de plenaire opening beginnen de workshoprondes van Dino Bektesevic en Petra van Kampen. Dino Bektesevic is strafrechtadvocaat bij Bektesevic Ter Steeg advocaten. Hij is gespecialiseerd in cassatiezaken. Petra van Kampen is advocaat bij Franken van Kampen Groenhuijsen advocaten. Zij is gespecialiseerd in strafzaken op het gebied van fraude, omkoping, milieu en arbeidsongevallen. Ook is ze hoogleraar strafrechtspraktijk bij het Willem Pompe Instituut. 

 

Inschrijven kan vanaf nu.

Datum:

woensdag 5 oktober 2022

 

Locatie:

De Utrechtsche Muziekschool 

Janskerkhof 2-3a

 

Tijdstip:

Van 15:15 tot 19:00 uur