Terugblik van de reis naar Milaan, 2022

Van 18 t/m 23 april 2022 is Ad Informandum op reis geweest naar Milaan!  We hebben een hele een hele fijne week gehad met een gezellige groep, veel terrasjes met lekker eten en een heleboel limoncello spritz. In de stad hebben we veel van de renaissance gezien door verschillende kerken en musea te bezoeken. Een letterlijk hoogtepunt hiervan was het beklimmen van het dak van de dom. Ook hebben we met een groep Italianen in een park spelletjes gespeeld en van hun zelfgemaakte eten geproefd. Daarnaast zijn we in de rechtbank van Milaan geweest en hebben we daar tijdens een rondleiding van een rechter kennis gemaakt met de overeenkomsten en verschillen tussen het Italiaanse en Nederlandse strafproces. Dit was onwijs interessant en leerzaam, zeker ook omdat we meerdere zaken mochten bijwonen. 

 

Verder hebben we op woensdag Bergamo verkend en zijn we op vrijdag naar het Comomeer geweest. In Bergamo hebben zijn we met de kabelbaan de berg opgegaan waarvandaan we prachtig uitzicht hadden over deze historische stad. In de avond hebben we met de groep in een voormalige gevangenis gegeten. Bij het Comomeer zijn we naar de schilderachtige dorpjes Varenna en Bellagio gegaan met de ferry. Hier hebben wat rondgesnuffeld in winkeltjes en hebben we een botanische tuin bezocht. Ook konden we hier wat bijkomen van de drukke week vol activiteiten die we al achter de rug hadden en even opladen voordat we weer uit zijn gegaan in Milaan. 

 

We hebben een vrij drukke, maar vooral ook een hele leuke week gehad!! Ad Informandum wil graag het universiteitsfonds en vidius bedanken voor het mogelijk maken van deze reis.