Archief 2022-2023

Gedurende het hele studiejaar organiseert Ad Informandum excursies, symposia, pleittrainingen, reizen en nog veel meer activiteiten. Hieronder het archief van activiteiten van academisch jaar 2022-2023. 

  


06/12 Working @ the Ministries

 

 

Op 6 december 2022 is het weer tijd voor Working @ the Ministries! Tijdens dit evenement maak je kennis met verschillende Nederlandse ministeries d.m.v. interessante workshops. 

Er zullen gastsprekers aanwezig zijn van het Ministerie van Defensie, het Ministerie van Financiën, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en meer! De gastsprekers laten je in workshops kennismaken met het werkveld en geven inzichten in mogelijkheden die je te wachten staan na het afstuderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

01/12 Workshop Kuyp Baar Advocaten

 

 

Op donderdag 1 december zal de tweede workshop van dit collegejaar plaatsvinden. Deze workshop zal gegeven worden door Jaap Baar van Kuyp Baar advocaten. 

Je kunt deze middag aan de hand van een echte casus aan je pleitskills werken en Jaap om wat tips & tricks vragen! 

De workshop zal plaatsvinden op Janskerkhof 15a en zal starten om 16:00 uur. Mocht dit je interessant lijken schrijf je dan snel in en dan zien we je op 1 december!

 

 

 

 

 

 

23/11 REBO-feest

 

 

Op woensdag 23 november vindt het jaarlijkse REBO-feest plaats! Dit feest wordt georganiseerd door de studieverenigingen van de Faculteit REBO. Dit jaar vindt het REBO-feest plaats in Club Poema (Drieharingenstraat 22, 3511 BJ, Utrecht), vanaf 22:00 uur. Het thema is REBO in the dark, dus trek jouw mooiste witte outfit aan en haal je neon gadgets uit de kast! 

Let op: dit feest is 18+. Bij binnenkomst wordt er gevraagd om een geldig legitimatiebewijs. 

 

 

 

 

 

 

22/11 Bezoek aan Slachtofferhulp 

 

 

Op dinsdag 22 november zullen wij op bezoek gaan bij Slachtofferhulp Nederland, locatie Utrecht. 

Slachtoffers kunnen terecht bij slachtofferhulp voor hulp in het strafproces, maar ook voor emotionele steun. Tijdens de excursie kom je erachter hoe slachtofferhulp te werk gaat en zal er ook alle ruimte zijn om je vragen te stellen. 

Het bezoek zal beginnen om 14:00 uur. Hopelijk zien we jou daar!

 

 

 

 

 

 

 

20/10 Workshop XVG Advocaten 

Op donderdag 20 oktober zullen wij de eerste workshop van dit studiejaar gaan organiseren in samenwerking met XVG Advocaten te Utrecht. Er zal gestart worden met een inhoudelijk gedeelte en vervolgens zullen we gaan pleiten. Het belooft een leerzame, laagdrempelige en vooral ook een leuke middag te worden! Aangezien het de eerste workshop van het jaar is zal er de mogelijkheid zijn om alleen te kijken, mocht je het pleiten zelf nog te spannend vinden! 

De workshop zal starten om 17.00 en we sluiten de workshop af met een gezellige borrel op het kantoor van XVG Advocaten.

 

 

 

 

 

 

 

 

13/10 Borrel (toegankelijk voor iedereen)

Het is tijd voor de eerste sociale activiteit van dit jaar, de borrel! Deze eerste borrel is ook toegankelijk voor degenen die nog niet lid zijn van Ad Informandum, maar die graag de sfeer een keer willen proeven. Daarnaast is het voor iedereen een leuke en toegankelijke manier om onder het genot van een drankje andere leden en de vereniging beter te leren kennen. Bovendien zal het eerste drankje op de rekening van de vereniging zijn! 

De borrel zal plaatsvinden om 20:00 uur in Café ‘t Pandje in het centrum van Utrecht.

 

 

 

 

 

 

05/10 Criminal Minds 

Op woensdag 5 oktober organiseert studievereniging voor het Utrecht Law College in samenwerking met ULC Tilia en Ad Informandum Criminal Minds. Op de plenaire opening zullen Gerrit van der Burg (voorzitter College P&G OM) en Johan Bac (Algemeen Directeur Reclassering Nederland) met studenten in gesprek gaan over ‘de twee gezichten van het Nederlands strafrecht: repressie en resocialisatie’. Dit gesprek wordt geleid door Joep Lindeman van de UU.

Tijdens dit evenement zullen twee gezichten van het strafrecht naar voren komen: repressie en resocialisatie. De inloop begint om 15:15 bij de Utrechtse Muziekschool op Domplein 4. We beginnen met een plenaire lezing door Gerrit van der Burg en Johan Bac. Tijdens deze lezing worden vragen beantwoord die zijn ingestuurd door studenten, zodat het een interactieve lezing wordt. Vergeet daarom niet om bij je aanmelding een vraag over het strafrecht in te sturen. Wie weet wordt jouw vraag wel besproken. 

Na de plenaire opening beginnen de workshoprondes van Dino Bektesevic en Petra van Kampen. Dino Bektesevic is strafrechtadvocaat bij Bektesevic Ter Steeg advocaten. Hij is gespecialiseerd in cassatiezaken. Petra van Kampen is advocaat bij Franken van Kampen Groenhuijsen advocaten. Zij is gespecialiseerd in strafzaken op het gebied van fraude, omkoping, milieu en arbeidsongevallen. Ook is ze hoogleraar strafrechtspraktijk bij het Willem Pompe Instituut.