Activiteiten

Gedurende het hele studiejaar organiseert Ad Informandum excursies, symposia, pleittrainingen, reizen en nog veel meer activiteiten. 

  


Op donderdag 19 mei 2022 vindt het derde symposium van dit jaar plaats. Het onderwerp van deze keer is gericht op het jeugdstrafrecht. Meer specifiek zal het symposium gaan over het adolescentenstrafrecht en de kritiek hierop. Voor verdachten ouder dan 18 jaar geldt in principe het volwassenenstrafrecht, maar de rechter mag hier van afwijken. Echter, wanneer mag dit? Als de rechter kiest voor toepassing van het jeugdstrafrecht in een geval; waar ligt de grens dan bij toepassing van het jeugdstrafrecht? Deze voor discussie vatbare kwestie zal op het symposium door drie verschillende soorten sprekers worden besproken. Het symposium vindt plaats van 19:00 - 22:00 uur in het Academiegebouw in Utrecht. De sprekers worden de komende weken op social media onthuld, hou dit dus in de gaten! Het symposium is ook toegankelijk voor niet-leden, dus je kan altijd een niet-lid meenemen.Op maandag 23 mei zal Ad Informandum een bezoek brengen aan Jahae Raymakers te Amsterdam!

 

Dit kantoor is gespecialiseerd in bijzonder strafrecht met als unieke expertise de integriteitsdriehoek van risks, reputations & sanctions. Ze houden zich voornamelijk bezig met fraude, corruptie, witwassen, asset recovery en mensenrechten. 

 

Het kantoorbezoek zal om 15.00 uur van start gaan met een inhoudelijk gedeelte en we sluiten de middag gezellig af met een borrel! 

 

Meld je snel  aan!Dinsdag 24 mei organiseert Ad Informandum haar eerste biercantus ooit! Een cantus is een evenement waarbij je de hele avond liedjes aan het zingen bent en tussendoor bier drinkt, ook wel het ideale recept voor een gezellige avond ;) 

 

De cantus zal plaatsvinden in Café Joost, waar jullie vanaf 20.30 welkom zijn. Om 21.00 begint de biercantus zelf. De entree kost 5 euro, hier krijg je natuurlijk wel wat gevulde bierpullen voor terug. Ook mag je iemand extra meenemen die geen lid hoeft te zijn! Deze betaalt dan 7,50 voor het kaartje. 

 

Het wordt een onvergetelijke avond, schrijf je dus snel in!!